Gogosi austriece umplute cu marmelada

de madi_marin in Dulciuri, 4 Feb 2017 | 6515 vizualizari

 

Ca la bucătăraşi acasă
 
Reţeta am găsit-o pe blogul Laurei Adamache, însă am mai modificat pe ici pe colo. Sunt simplu de făcut. Eu am ales varianta coacerii în cuptor. Ies pufoase şi foarte gustoase, plus ca putem mânca mai multe, pentru ca sunt mai sănătoase.

 

INGREDIENTE

  • 250-300 g făină
  • 1 ou
  • 35 g zahăr
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 125 ml apă călduţă
  • 17 g drojdie proaspătă
  • coaja de la o lămâie mică rasă fin
  • un praf de sare
  • marmeladă pentru umplut
  • zahăr pudră vanilat pentru servit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi austriece umplute cu marmelada:

Se cern 250 g făina, într-un castron încăpător şi se amestecă cu sarea.

Se dizolvă drojdia şi zahărul în 60 ml apă. Se amestecă bine şi se toarnă peste faină, împreună cu oul bătut, restul de apă caldă, uleiul de măsline şi coaja rasă de lămâie.

Se frământă un aluat nelipicios (dacă e nevoie mai punem cca.50 g făină ca să fie aluatul neted).

Se lasă la crescut.

Se întinde apoi aluatul, în foaie potrivit de subţire şi pe jumătate din el, se pun din loc în loc, cuburi de marmeladă.

Se acoperă cu cealalta jumătate de foaie şi se sigilează bine aluatul cu degetele în jurul fiecărui cub de marmeladă, ca sa nu iasă la copt.

Se decupează cu forma (eu am folosit una pătrată de metal), apoi se pun în tava  tapetată cu hîrtie de copt şi se mai lasă încă 15-20 de minute la crescut.

Se pun în cuptorul încălzit, la 200 grade cu ventilaţie, pentru 10-12 minute.

Se verifică să fie coapte.

Se răcoresc, apoi se pudrează cu zahăr vanilat.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi austriece umplute cu marmelada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

madi_marin 1

26.02.2017, 18:26

multumesc! ma bucur ca va place reteta!

madi_marin 1

26.02.2017, 18:30

Violeta, desigur ca se pot umple si cu branza, insa trebuie sa fie mai scursa, deci nu umeda. In ceea ce priveste temperatura, ma gandesc ca la foc mediu e cam acelasi lucru, iar ventilatia poate sa lipseasca. Sigur trebuie sa iasa. Eu nu am incercat si nu mai sunt obisnuita cu un cuptor obisnuit ca am demult un cuptor mai ,,rasarit,, ,insa putem adapta. Sper sa incerci reteta, varianta cu branza, si sa ne arati rezultatul

Ela68 1

27.02.2017, 08:56

mmmmmmmm, apetisante !

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Gogosi impletite, despletite, furioase, vesele, innodate, deznodate.....